новости для туристов

Сервіс Google більше не буде стежити за користувачами

Пошуковий гігант дозволив користувачам автоматично видаляти історію місцезнаходжень і дані про активність.

Google надав більше свободи користувачам для контроля своїх особистих даних. Пошуковий гігант додав нову функцію, яка дозволяє автоматично видаляти історію місцезнаходжень і дані веб-активності, прив’язані до аккаунту Google.

Сервіс Google більше не буде стежити за користувачами

Google дозволив користувачам видаляти історію “про себе”

Відтепер будь-який користувач Google, у якого є аккаунт в Gmail, може автоматично видаляти своє місце розташування і історію веб-пошуку через 3 або 18 місяців. Після включення будь-які дані, старше зазначеного періоду часу, будуть автоматично віддалятися з облікового запису на постійній основі.

Подібний підхід до розширення свободи вибору для користувачів пов’язаний з позовом проти Google в 2018 році через практики збору даних історії місцезнаходжень. Розслідування виявило, що пошуковий гігант все ще стежить за користувачами навіть після того, як вони відключили цю функцію в своїх настройках, що суперечить прийнятим загальним регламентом щодо захисту даних (GDPR).

Сервіс Google більше не буде стежити за користувачами

Видалення історії місцеположення на iPhone

Google запевняє, що використовує подібну практику відстеження, щоб поліпшити користувальницький досвід. Наприклад, дані про місце розташування можуть використовуватися для рекомендацій по цікавих місцях під час пошуку по Картах Google. Однак багато власників акаунтів Google просто не знають, що пошукова компанія збирає і зберігає особисті дані людей про те, які веб-сайти вони відвідували або в яких місцях вони побували.

ТОП:  The Sinking City зробили подарунок українцям до Дня вишиванки

Конфіденційність стає все більш серйозною проблемою в технологічній галузі в цілому, що може загрожувати втручанням в особисте життя без відома користувачів. Такі компанії, як Google, розширюють можливості і надають своїм користувачам більший контроль над своїми даними. Щоб скористатися функцією конфіденційності, рекомендується відвідати настройки управління активністю свого облікового запису Google.

Переглядів:
30
views:
35
WordPress 4 шаблоны
%d блогерам подобається це: